Ελλάδα - Τουριστικές προτάσεις

Η Ελλάδα ενδείκνυται για τις τουριστικές σας αποδράσεις για πολλούς και ποικίλους λόγους. Όποια κι αν είναι τα ενδιαφέροντά σας, πάντα θα υπάρχει ένας λόγος για να επισκεφτείτε κάποιο σημείο της.

  • Επισκεφτείτε τους παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικούς χώρους.
  • Διασκεδάστε κάτω από τον ήλιο στις μεγάλες παραλίες - ξυπόλητοι, αν τολμάτε.
  • Ανακαλύψτε τον ελληνικό πολιτισμό για εκπαιδευτικούς λόγους.
  • Εξερευνήστε την ελληνική ιστορία της οικογένειάς σας.
  • Μπορείτε να παντρευτείτε ή να κάνετε το ταξίδι του μέλιτός σας.
  • Βιώστε την ελληνική τέχνη, όπως μουσική, χορό και θέατρο.
  • Σημειώστε μερικά ακόμα μέρη για να επισκεφτείτε στη ζωή σας.
  • Περάστε το χρόνο σας απολαμβάνοντας ένα άθλημα ή ένα χόμπι σε μια ασυνήθιστη τοποθεσία.
  • Δείτε μια αθλητική ομάδα ή παρακολουθείστε μια συναυλία ή ένα φεστιβάλ.
  • Ζήστε περιοχές από τις ταινίες που γυρίστηκαν στην Ελλάδα.

Αξίζει να επισκεφτείτε

Το ξενοδοχείο "Hotel Paris" σας προτείνει να επισκεφτείτε τους ακόλουθους τουριστικούς προορισμούς:

Απόσταση Χρόνος Τοποθεσία
60χλμ (58 λεπτά) Βεργίνα
75χλμ (52 λεπτά) Θεσσαλονίκη
115χλμ (1,5 ώρες) Έδεσσα
188χλμ (2 ώρες) Μετέωρα
200χλμ (2 ώρες) Καστοριά
210χλμ (3 ώρες) Άγιον Όρος
318χλμ (3,5 ώρες) Δελφοί
440χλμ (4,5 ώρες) Αθήνα

Οι αποστάσεις και οι χρόνοι μετάβασης έχουν υπολογιστεί με τη βοήθεια των χαρτών της Google.

Αθήνα

Αθήνα

Η Αθήνα είναι ένα από τα παλιότερα ονόματα πόλεις στον κόσμο, έχει κατοικηθεί συνεχώς για τουλάχιστον 7.000 χρόνια. Βρίσκεται στη νότια Ευρώπη. Η Αθήνα έγινε η ηγετική πόλη της Αρχαίας Ελλάδας την πρώτη χιλιετία π.Χ. και τα πολιτιστικά επιτεύγματα της κατά τη διάρκεια του 5ου αιώνα π.Χ. έθεσαν τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού.

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

Η ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης είναι μεγάλη, που χρονολογείται από τους αρχαίους Έλληνες. Σήμερα, με το άνοιγμα των συνόρων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού στις αρχές του 1990, βιώνει μια ισχυρή ανάκαμψη, που χρησιμεύει ως τον πρώτο λιμένα για τις βόρειες ελληνικές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και για το σύνολο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Άγιον Όρος

Άγιον Όρος

Η πόλη του Αγίου Όρους, βρίσκεται σε ολόκληρη την τρίτη, την ανατολικότερη και μαγευτικότερη χερσόνησο της Χαλκιδικής, τη χερσόνησο του Άθω. Είναι ο μοναδικός χώρος στην Ελλάδα που είναι ολόκληρος αφιερωμένος στην προσευχή και τη λατρεία του Θεού. Για το λόγο αυτό και ονομάζεται Άγιο Όρος. Το Άγιον Όρος που κυριαρχεί είναι ένας τεράστιος κώνος με ύψος 2.033 μέτρα. Είναι ένας γυμνός, χωρίς δέντρα λόφος, που φαίνεται να ανοίγει τον ουρανό και οι πλαγιές του που είναι κατάφυτες από αιωνόβια δέντρα. Όλα αυτά βοηθούν στη δημιουργία μια περιοχή απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Βεργίνα

Βεργίνα

Η πόλη των Αιγών, η αρχαία πρωτεύουσα του Βασιλείου της Μακεδονίας, ανακαλύφθηκε τον 19ο αιώνα κοντά στη Βεργίνα, στη βόρεια Ελλάδα. Τα πιο σημαντικά ευρήματα είναι το μνημειακό ανάκτορο, πλούσια διακοσμημένο με ψηφιδωτά και ζωγραφισμένα γύψινα, και το νεκροταφείο με περισσότερους από 300 τύμβους, μερικά από τα οποία χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα π.Χ. Ένας από τους βασιλικούς τάφους της Μεγάλης Τούμπας ταυτίζεται με εκείνη του Φιλίππου Β', ο οποίος κατέκτησε όλες τις ελληνικές πόλεις, ανοίγοντας το δρόμο για το γιο του Αλέξανδρο το Μέγα και την επέκταση του ελληνιστικού κόσμου.

Μετέωρα

Μετέωρα

Τα Μετέωρα είναι ένα μοναδικό φυσικό μνημείο με ξεχωριστή ομορφιά. Οι βράχοι που απλώνονται στην κοιλάδα δίνουν την εντύπωση από πελώριους, σκοτεινούς σταλαγμίτες. Τα μοναστήρια που χτίστηκαν πάνω στα βράχια κατά τη διάρκεια του 12ου και 13ου αιώνα από τους μοναχούς είναι μιας ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σημασίας και δημιουργούν μια μυστικιστική ατμόσφαιρα. Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη σε δύο από τα μοναστήρια καθώς και την περιφερειακή ένωση των βυζαντινών εικόνων και ένα πέρασμα μέσα από την κοιλάδα των Τεμπών.

Καστοριά

Καστοριά

Η Καστοριά είναι ένα σημαντικό θρησκευτικό κέντρο για την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και είναι η έδρα του μητροπολίτη. Είχε αρχικά 72 βυζαντινές και μεσαιωνικές εκκλησίες, εκ των οποίων 54 έχουν διασωθεί, όπως ο ναός Αγίου Αθανασίου του Μουζάκη. Μερικές από αυτές έχουν αναστηλωθεί και μας δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για τις τάσεις της αρχιτεκτονικής και της ζωγραφικής fresco της υστεροβυζαντινής εποχής. Το Μουσείο Βυζαντινής Ιστορίας βρίσκεται στην πλατεία Δεξαμενής με σπίτια ως παραδείγματα της βυζαντινής εικονογραφίας. Το Λαογραφικό Μουσείο και τα Μουσείο μνημείων βρίσκονται επίσης στην πόλη. Η Καστοριά είναι γεμάτη με παλιά αρχοντικά που χρονολογούνται στην περίοδο της Τουρκοκρατίας, ενώ τμήματα των παλαιών βυζαντινών τειχών υπάρχουν ακόμα.